dijous, 18 de maig de 2017

REDUEIX EL CONSUM ENERGÈTIC FINS UN 70%

Font notícia: Apialia Girona

Tot i que les baixes temperatures sembla que per fi ens estan donant un respir, la veritat és que aquest any el fred ens ha obligat a mantenir encesa la calefacció més temps del que ens hagués agradat. Almenys, des del punt de vista de la nostra butxaca. De manera que qualsevol consell que contribueixi a reduir l’import de la factura del gas o de la llum, sens dubte serà benvingut.
En aquest sentit, et proposem que milloris l’aïllament tèrmic de casa teva. Si ho fas correctament, podries arribar a reduir entre un 40% i un 70% el consum domèstic d’energia, amb la consegüent disminució en la factura del gas o la llum.
I és que, segons dades proporcionades per l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) i l’Associació de Fabricants Espanyols de Llanes Minerals Aïllants (AFELMA), un aïllament tèrmic de qualitat permetria un estalvi energètic que oscil·lés entre el 40% i el 70% depenent dels índexs d’aïllament aplicats.
Quant trigaria a amortitzar la inversió
Com qualsevol obra o reforma a la llar, sempre serà necessària una inversió inicial que estarà associada amb un termini d’amortització. Vegem a grans trets quant de temps haurà de transcórrer fins que comencis a percebre l’estalvi esperat.
Per exemple, injectant llana mineral i instal·lant les finestres oscil·lobatents de PVC amb doble vidre, en el cas que tinguessis calefacció de gas natural, es requeriran aproximadament 10 anys per amortitzar la inversió. Mentre que si tens calefacció elèctrica, el termini es redueix a la meitat.
I si en lloc d’un pis, visquessis en un vivenda separada, els estalvis anuals podrien arribar als 1.000 euros en cases amb calefacció elèctrica.
Hi ha un ampli ventall de possibilitats per dur a terme l’aïllament, i cada un d’ells, representarà un percentatge d’estalvi diferent. Es tracta de valorar quina opció et convé més i trobar el moment oportú per dur a terme la inversió. Sens dubte, des d’aquí donem suport a aquesta iniciativa que neix des OCU i AFELMA, tant per raons econòmiques com ecològiques.

Immobiliària Girona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada