dijous, 27 de novembre del 2014

AUGMENTEN LES VENDES I BAIXEN ELS PREUS DE L'HABITATGE

cap

En el tercer trimestre de l'any, el nombre d'habitatges venuts va registrar un creixement interanual del 8,6% i el preu mitjà per metre quadrat va experimentar una caiguda del 4,0% interanual a Espanya, segons el Consell General del Notariat. Amb dades de setembre, el nombre de transaccions es va incrementar un 20,7% interanual i l'ajust en preus es va situar en el 2,9%.Els notaris publiquen periòdicament una de les estadístiques immobiliàries més fiables del país. La seva metodologia consisteix en un índex únic informatitzat, en el qual totes les notaries d'Espanya registren puntualment les operacions que duen a terme.
Així, segons els notaris, el repunt en la compravenda d'habitatge en el que va d'any ve explicat, en part, per la normalització en el nombre d'operacions després de la finalització de la deducció per compra d'habitatge en l'IRPF a tancament de 2012 . Al mateix temps, també reflecteix una estabilització de les vendes mensuals.

estad notaris nov 14

índex mensual
En termes mensuals, la compravenda d'habitatges es va situar al setembre en 26.778 transaccions, fet que suposa un increment interanual del + 20,7%, que suavitza fins al + 16,9% en la sèrie desestacionalitzada. En el cas dels pisos, les transaccions van augmentar a un ritme semblant: el + 19,5%. Entre elles, les vendes de pisos de preu lliure van mostrar un creixement interanual del + 17,8%, conduïdes per un pronunciat increment de les operacions de pisos de segona mà: el + 31,8%. Per la seva banda, la venda de pisos nous es va contraure un - 32,8% interanual. Finalment, les vendes d'habitatges unifamiliars van mostrar un creixement interanual del + 25,4%.
Variació dels preus
Quant a preus, el preu mitjà per metre quadrat dels habitatges comprades al setembre va ser de 1.187 euros, reflectint així una caiguda interanual del - 2,9%. En el cas dels pisos, aquesta caiguda s'ha situat al - 1,1% i, dins d'aquest segment d'habitatge, els de preu lliure registrar idèntica taxa de decreixement interanual mantenint-se en 1.319 euros. D'entre ells, el preu dels pisos de segona mà va ser de 1.294 euros (- 1,2% interanual) i en el cas dels pisos nous, el seu preu va ser de 1.510 euros (+ 3,7% interanual). Finalment, el preu mitjà dels habitatges unifamiliars va ser de 969 euros per metre quadrat, experimentant així una contracció del - 6,8% interanual.
Així doncs, en el tercer trimestre de l'any s'ha observat una recuperació en termes de taxes interanuals de les compravendes d'habitatge, encara que no així dels seus preus.
Préstamos hipotecarios
Ligados a la adquisición de la vivienda, los préstamos hipotecarios destinados a la adquisición de una vivienda experimentaron un fuerte crecimiento del + 49,7 % en el tercer trimestre de 2014. La evolución del mercado hipotecario recoge la mejora observada en las compraventas de vivienda.
Por tipos de préstamos, los destinados a la adquisición de un inmueble ascendieron en septiembre un + 46,7 % interanual, debido, principalmente, al incremento en la concesión de créditos para la adquisición de una vivienda (+ 49,7 % interanual), mientras que para el resto de inmuebles el incremento fue del + 17,8 %. Por su parte, la cuantía promedio de los préstamos para la adquisición alcanzó los 116.618 euros (+ 4,6 % interanual). En el caso de las viviendas, el capital medio fue de 111.004 euros (+ 4,5 % interanual) y para el resto de inmuebles promedió una cuantía de 183.812 euros (+ 12,3 % interanual).

Notícia suministrada per Habitaclia

Immobiliaria Girona - Finques Colomé

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada